Gezond met Plezier

Een wijze les: Moed is een kracht van jezelf voor jezelf

Moed is een essentieel gereedschap om je te kunnen ontwikkelen.

Zo beschikt ieder van ons over de juiste krachtversie van zijn moed om de eigen levenstaak te kunnen vervullen. Iedereen kan zijn levenstaak voelen, in de wandelgangen van de samenleving noemen we het soms ook iemands passie. Hetgeen waarmee je vanuit zelfliefde je verder kunt ontwikkelen.

Moed is de kracht waarmee wij het leven inademen en ons erdoor gedragen voelen. Het is de kracht waarmee wij onze rug recht kunnen zetten en de vreugde van het leven voelen.

Moed is de kracht, de vonk die ons drijft en ons in de stroom van het leven houdt. Met moed voeren we onze taken uit.

Als we niet sterk genoeg zijn, draait zich de eerste letter van het woord moed graag om, zo ontstaat woed(e).

Boosheid vooral op onszelf omdat we bepaalde voorstellingen niet kunnen waarmaken en niet kunnen voldoen aan eisen, die aan ons gesteld worden of die wij onszelf onnodig opleggen.
Het betekent dat wij niet doen wat wij zouden moeten doen, maar dat doen waarvan wij geloven dat het van ons verwacht wordt.

Met moed kunnen we allereerst ruimte scheppen binnen onszelf. Ruimte die de mogelijkheid geeft om door te kunnen ademen en dat wat ons onderdrukt te laten zijn. Zo kunnen wij met moed de stap zetten om een begin te maken met het verwezenlijken van onze levenstaak.

Met onze moed hoeven we niet altijd opzoek te zijn om buiten onszelf iets te winnen. Het is heel goed mogelijk dat een moedige actie van ons helemaal niet gezien of erkend wordt.

Wij zijn energetisch dusdanig ontwikkelt dat wij precies op onze plaats passen en onze taken vervullen kunnen. Woede kunnen wij met onze aangeboren moed weer transformeren, om te gebruiken als het geschikte middel om onszelf liefdevol te uiten.

De verbinding van ons bewustzijn met ons lichaam is van vitaal belang en het gereedschap hiervoor is onze moed, dat altijd perfect is afgestemd op onze zielenkwaliteit.

Wees moedig en leef vanuit jezelf!

Is moed dan de kracht om door te gaan?
Moed is meer dan de kracht om door te gaan,

Moed is de kracht om jezelf te zijn,
Moed is de kracht om van jezelf te houden,
Moed is de kracht om grenzen aan te geven,
Moed is de kracht om uit je comfort zone te stappen,
Moed is de kracht om je te ontwikkelen,
Moed is de kracht om je eigen mening te geven,
Moed is de kracht om te leven vanuit je eigen unieke bewustzijn in verbinding met je lichaam.

De astrologie heeft ook een sprekende kijk over de verschillende vormen van moed.

Een vuurteken, zoals Ram, Leeuw en Boogschutter, heeft de krachtigste vorm. De watertekens Kreeft, Schorpioen en Vissen, daarentegen, hebben de meest gevoelige vorm van moed.

Voor de vuurtekens (Ram, Leeuw, Boogschutter) betekent moedig zijn dat men ten strijde trekt met opgeheven zwaard en hun wil ook vaker met felheid uitvoeren.

Voor een waterteken (Kreeft, Schorpioen, Vissen) daarentegen betekent moed het openlijke bekennen van hun gevoelens, om nog maar te zwijgen van oorlog, die zullen ze altijd uit de weg gaan.

De aardetekens (Steenbok, Stier en Maagd) gebruiken moed om actief te zijn, om te handelen zelfs als er een storm is. Zij doen hun werk zonder mitsen en maren en met groot doorzettingsvermogen.

De luchttekens (Weegschaal, Waterman en Tweelingen) gebruiken moed voor herbezinning en voor mentale en linguïstische aanpassing. Zij zijn verantwoordelijk voor het in stand houden van levendige wetten en denkrichtingen.

Meer over astrologie kun je lezen op de website van Heidrun.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *