Gezond met Plezier

Ken je Program Reboot al?

Wat is Program Reboot?

Program Reboot is de kickstart om het lichaam letterlijk te rebooten. Het programma is opgezet door orthomoleculair therapeut Lotte en Lucas om op een laagdrempelige manier het lichaam een reboot te geven. Om tijdens en erna weer te beginnen met het voelen wat voeding met je doet en waar je energie van krijgt. 

Ter voorbereiding ontvangt iedere deelnemer een handboek om mee aan de slag te gaan. Dan is er een gezamenlijke aftrap via Zoom, om elkaar te leren kennen en het vasten te beginnen. Tijdens het programma zijn er online contactmomenten. Ook worden er twee Webinars gegeven met informatie over hoe je jouw ideale gewicht kunt bereiken en vasthouden. En over wat de voordelen van bewust eten zijn voor je lichaam en geest. 

Alle deelnemers zitten in een gezamenlijke Telegram groep waarin het mogelijk is om zich uit te wisselen en vragen te stellen. Hierin worden vaak mooie berichten en foto’s gedeeld tijdens het weekend. Op alle vragen die in de groep komen wordt snel antwoord gegeven door therapeuten Lotte en Lucas.

Dit programma is opgezet om door te vasten de puurste vorm van een detox te beleven. Door in groepsverband en onder online-begeleiding een periode van 48 uur te vasten en geen voeding (calorieën) tot je te nemen. Zo krijgt het lichaam de tijd om aan het werk te gaan en kan er achterstallig onderhoud worden gedaan, kan er worden opgeruimd en kan het nulpunt bereikt worden om nieuwe gewoontes vanuit op te bouwen.

Waarom Program Reboot?

Door in groepsverband samen te vasten ontstaat er iets bijzonders. Het zorgt ervoor dat je iets kan doen wat je daarvoor nooit voor mogelijk hebt gehouden. Je ervaart wat echte focus betekent, met helderdere gedachten die veel doelgerichter zijn. Door het groepsgevoel en de online begeleiding sta je er nooit alleen voor en heb je de kans om van elkaar te leren. Ook is het erg leuk om de verhalen van anderen te horen en om van alle antwoorden van de twee therapeuten te leren.

Het programma voorziet je van een checklist om een goede voorbereiding te hebben voordat het weekend daadwerkelijk begint. Ook ontvang je alle handvaten voor tijdens het vasten en adviezen om erna ook bewust voor jezelf te kiezen. Met het weekend kies je voor jezelf en voor een reboot, een herstart om oude ongezonde patronen te doorbreken.

Door het vasten ervaar je de wereld door een andere bril en word je weer een met jezelf. Het is hierdoor mogelijk om tot de kern te komen en te vertragen. Door deze vertraging worden dingen opeens ontzettend duidelijk, helder en kun je voelen wat je nodig hebt.

Deelneemster Heidrun deelt haar ervaring in deze Blog (klik hier). 

Wat is vasten?

Ons lichaam is onwijs intelligent en heeft de kracht zichzelf te genezen. Ook heeft het de mogelijkheid om naast glucose ook (lichaams-)vet als brandstof te gebruiken voor energie. Door de uitvinding van de koelkast en de constante beschikbaarheid van eten kunnen wij het ons bijna niet voorstellen om een periode bewust niks te eten. Terwijl het vasten zo oud is als de mensheid.

De jagers en verzamelaars uit de prehistorie (onze voorouders) deden eigenlijk niet anders dan bepaalde periodes vasten. Stel je voor dat zij elk uur een dier moet vangen om maar constant vlees te kunnen eten of de hele dag in het bos op zoek moeten zijn naar bessen. Als ons lichaam constant eten nodig had gehad, waren wij hier nu niet om deze blog te lezen.  We zijn optimaal genetisch geprogrammeerd om te kunnen overleven in tijden van schaarste, die worden afgewisseld met tijden van overvloed. In religieuze en culturele tradities vind je vasten ook overal terug. 

Waarom is vasten goed voor ons?

# Betere energiebalans door te kunnen schakelen tussen glucose en vetten.

# Controle over je gewicht door bewuster te eten.

# Controle over je hongergevoel.

# Verbeterde concentratie en scherpte om te kunnen jagen.

# Je lichaam krijgt ruimte om energie te produceren uit opgeslagen vetreserves. 

# Tijdsbesparing. 

# Goedkoopste manier om gezond en vitaal te leven.

# Betere darmflora en verbeterde opname van voedsel door meer eet vrije momenten.

# Reparatie en herstelprocessen door het eigen lichaam.

Deelnemen aan Program Reboot

Deelnemen aan het programma is mogelijk via deze link. Houd de data goed in de gaten, er komen regelmatig ook nieuwe datums beschikbaar.

Wil je meer informatie over het programma of eerst kennismaken? Neem dan hier contact op.

*Disclaimer: Deelnemen aan het programma is vanaf 18 jaar. Ben je in behandeling bij een arts of therapeut overleg dan altijd eerst met ons en de arts voordat je deelneemt aan het programma. Voor zwangere en borst voedende moeders raden wij dit programma ook af.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *